Hangosítás

 

Hangosítás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyre több épületnél merül fel igény hangosítás telepítésére.

 

Foglalkozunk kisebb tornatermi, iskolai rendezvények hangosítására alkalmas rendszerek létesítésével, de a nagy kiterjedésű, és bonyolultságú több zónás rendszerek tervezését telepítését is vállaljuk.

 

Vészhangosítás:

Nagy bonyolultságú korszerű rendszereknél felmerülhet az igény, és az anyagi érdek, vészhangosítások építésére.

 

A vészhangosítás (az MSZ EN 60849 szabvány szerinti megfogalmazásban: hangrendszerek veszélyhelyzetekhez) elsődleges feladata a létesítmények kiürítésének irányítása, azaz az evakuáció biztonságos, pánikmentes lebonyolítása. A gyakorlatban kiürítésre leginkább a tűzjelző rendszer (vagy más veszélyérzékelő rendszer, pl. garázsok CO-jelző rendszere) riasztása alapján kerül sor. Alkalmazása azonban szükséges lehet bombariadó, földrengés vagy bármely, nem az épület infrastruktúrájától származó veszély jelzésének következtében.

A nagyméretű épületekben a hangvonalak kábelezési hossza elérheti a sokszor 10 km-t is, így az ilyen rendszerek jellemzően 100V-os feszültségen működnek. Ennek megfelelően sokak számára 100V-os hangrendszerként is ismertek, bár ez önmagában még nem jelenti azt, hogy vészhangrendszerről beszélhetnénk.

Az épületekben alkalmazott 100V-os hangrendszerek jellemző alkalmazási területei a következők:


Vészhangosítás:

Kiürítés irányítása a teljes épületben vagy annak meghatározott részein, függetlenül az épület jellegétől és funkciójától.


Információ szolgáltatás:
Pl. pályaudvarok, repülőterek utastájékoztatása, bevásárlóközpontok reklámanyagainak sugárzása, stb.


Háttérzene szolgáltatás:
Jellemzően szállodák, bevásárló központok területén alkalmazzák - természetesen figyelembe véve a vonatkozó szerzői jogi előírásokat.

Hangosítás

HangosításSzakértői tevékenységReferenciákKarbantartásTevékenységeinkOktatásPartnerekTelepítésKezdőlapElérhetőségTervezésCégtörténetBeléptetőMárkaszervízHangosításTv szervízVideóTűzjelzőBehatolás jelzőPartnerekAjánlatkérésE-mail küldésSzakértői tevékenységReferenciákKarbantartásTevékenységeinkOktatásPartnerekTelepítésKezdőlapElérhetőségTervezésPartner a biztonságtechnikábanBeléptetőMárkaszervízHangosításTv szervízVideóTűzjelzőBehatolás jelzőPartnerekCégtörténetAjánlatkérésE-mail küldés

Blocking Kft

2800 Tatabánya

Radnóti M. út 1.

Tel: +36 34 522 522

Fax: +36 34 522 521

E-mail: info@blocking.hu

RWA rendszerekCo rendszerek