Tűzjelző

 

Tűzjelző rendszerek

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az új épületek, létesítmények építésekor a szakhatóság szinte kötelezően előírja a tűzjelző rendszerek felszerelését, amelyek megvalósítása és üzemeltetése élet és vagyonvédelmi szempontból egyaránt fontos.

A szakhatósági elvárásoknak megfelelően megtervezzük, engedélyeztetjük, felépítjük, és használatba vételi engedélyt kérünk a tűzjelző rendszerre.

Termékkínálatunkban a Bosch eszközeivel akár több ezer érzékelős hálózatos címzett rendszerek is megvalósíthatóak.

Közepes, és kisebb rendszerekhez, Esser, Bentel, Inim, és System Sensor gyártmányú érzékelőkkel szerelt rendszereket is alkalmazunk.

 

Tűzjelző rendszereinket a legújabb technológiát alkalmazó vezetékes és vezeték nélküli füst- és hőérzékelőkkel, valamint kombinált érzékelőkkel telepítjük, melyek a tűz keletkezésének korai szakaszában jeleznek.

Moduláris felépítés

Tűzjelző rendszereink az egyéni igényeknek megfelelően bővíthetőek, és távfelügyelhetők.

Szabványosság és jótállás

Minden általunk telepített tűzjelző berendezés megfelel az EN54 szabvány-család, a MABISZ, és BM OKF előírásainak, illetve a tűzvédelmi törvény rendelkezéseinek. Berendezéseinkre 1 éves alkatrész és szerelési jótállást vállalunk.

Hívjon minket bizalommal, és kérje térítés- és kötelezettségmentes felmérésünket!

 

Tűzjelző rendszerekről általánosságban

Tűzjelző rendszerek célja

A tűzjelzők értelemszerűen a tűz elleni védelmet szolgálják, azonban a tűzjelző rendszerrel szerelt épület típusától, használatától függően célját tekintve a következő:

ˇ emberi életek védelme (gyárak, üzemek dolgozói...)

ˇ vagyontárgyak, értékek védelme (raktárak, informatikai berendezések...)

ˇ kombinált

 

A tűzjelző rendszereket alapvetően két csoportra osztjuk.

ˇ hagyományos

ˇ intelligens

 

Hagyományos rendszerekkel, kisebb létesítmények védelmét láthatjuk.

A döntési mechanizmus az érzékelőbe van építve.

Programozhatóságuk viszonylag korlátozott.

 

Intelligens típusok

A tűzjelző egységek és az ezekből felépülő rendszerek folyamatosan fejlődtek és fejlődnek, napjainkban három főbb tűzjelző típust különböztethetünk meg:

ˇ hurkonként címezhető

ˇ egyénileg címezhető

ˇ analóg címezhető

Hurkonként címezhető: A tűzjelző áramköreire kapcsolt érzékelők kizárólag hurkonként címezhetők. A tűzjelző berendezés központi egysége általában nem tartalmaz rendszerkezelési és biztonságtechnikai opciókat.

Egyénileg címezhető: A tűzjelző központ csatornáira kapcsolt érzékelők egyénileg címezhetők, azaz minden egyes érzékelőről érkezik beazonosítható jelzés.

Analóg címezhető: Az analóg tűzjelző rendszereknek több fajtája van, de az érzékelők mindegyiknél egyénileg címezhetők, és nagy előnyük, hogy a normál és tűzjelző (alarm) szint között előriasztási szintet lehet meghatározni. A döntést többnyire a központ hozza, az érzékelőtől kapott értékek alapján. A technika fejlődésével, egyre több precíz információ alapján állíthatjuk be a jelzéseket, azok módját, és a vezérléseket.

Tűzjelző központ

Az egység feladata a vezérlés és a jelzés (riasztás) leadása. A berendezés feldolgozza a tűzjelző rendszer érzékelői által küldött jeleket és megállapítja, hogy megfelelnek-e a riasztási állapotnak. Tűz esetén továbbítja a riasztást a rendszer hang- és fényjelző moduljainak. Ha vannak, vezérli a tűzjelző rendszerhez kapcsolt oltó berendezéseket, nyitja a menekülési útvonalakat, friss levegő utánpótlást biztosít ( a menekülési útvonalakon) illetve jelez az őrszemélyzetnek, és a távfelügyelethez.

Tűzjelző

TűzjelzőSzakértői tevékenységReferenciákKarbantartásTevékenységeinkOktatásPartnerekTelepítésKezdőlapElérhetőségTervezésCégtörténetBeléptetőMárkaszervízHangosításTv szervízVideóTűzjelzőBehatolás jelzőPartnerekAjánlatkérésE-mail küldésSzakértői tevékenységReferenciákKarbantartásTevékenységeinkOktatásPartnerekTelepítésKezdőlapElérhetőségTervezésPartner a biztonságtechnikábanBeléptetőMárkaszervízHangosításTv szervízVideóTűzjelzőBehatolás jelzőPartnerekCégtörténetAjánlatkérésE-mail küldés

Blocking Kft

2800 Tatabánya

Radnóti M. út 1.

Tel: +36 34 522 522

Fax: +36 34 522 521

E-mail: info@blocking.hu

RWA rendszerekCo rendszerek