RWA rendszerek

RWA rendszerek

(Hő és füstelvezetés.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tény, hogy a tűzesetek áldozatainak közel 80 százaléka füstgázok okozta mérgezésben hal meg. Könnyen belátható, hogy a megfelelő védelem megvalósításához elengedhetetlen a hő- és füstelvezető berendezések alkalmazása. A hő- és füstelvezető rendszerek lehetővé teszik, hogy a menekülési útvonalak hosszabb ideig legyenek mérgező füstöktől mentesek, használhatóak.

 

Hő- és füstelvezető rendszerek karbantartása

A hő- és füstelvezető rendszerek, mint a tűzvédelmi berendezések passzív kiegészítője felülvizsgálatot, karbantartást igényel. A 28/2011.(IX.6.) BM rendelettel hatályba lépett OTSZ szerint ezeket a berendezéseket évente két alkalommal kell ellenőrizni.

A rendszernek szükség esetén (tűz) teljes biztonsággal működőképesnek kell lennie, ekkor tölti be funkcióját. Ezért nem elég a füstelvezető rendszereket „papíron” ellenőrizni, felülvizsgálni! Lehet, hogy ezzel a szigorúan vett jogszabályi kötelezettségünknek eleget teszünk, de ettől a füstelvezető rendszer nem fog működni, amikor arra szükség van. És ne feledjük, ilyen esetekben az épületek üzemeltetőit terheli minden pénzügyi, jogi, akár büntetőjogi felelősség is.

A tűzoltók, és a katasztrófavédelem nem véletlenül követelik meg a hő- és füstelvezető rendszerekre vonatkozó, szakcégekkel megkötött karbantartási szerződéseket. Mivel a hő és füstelvezető rendszerek életvédelmi célokat szolgálnak, időről időre karbantartani szükséges. Az elterjedt hő- és füstelvezető rendszerek mindegyike tartalmaz olyan elemeket, melyek időről időre – szavatossági idejük lejárta miatt – cserére szorulnak.

Amennyiben Ön szerződést köt egy szakcéggel, az a gyártói utasításoknak megfelelően, az előírt intervallumokban a szükséges szavatossági cserék elvégzésével a karbantartást elvégezheti. A karbantartás során minden egyes füstelvezetőt ki kell nyitni és az előírt műveleteket el kell végezni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RWA rendszerek

Szakértői tevékenységReferenciákKarbantartásTevékenységeinkOktatásPartnerekTelepítésKezdőlapElérhetőségTervezésCégtörténetBeléptetőMárkaszervízHangosításTv szervízVideóTűzjelzőBehatolás jelzőPartnerekAjánlatkérésE-mail küldésSzakértői tevékenységReferenciákKarbantartásTevékenységeinkOktatásPartnerekTelepítésKezdőlapElérhetőségTervezésPartner a biztonságtechnikábanBeléptetőMárkaszervízHangosításTv szervízVideóTűzjelzőBehatolás jelzőPartnerekCégtörténetAjánlatkérésE-mail küldés

Blocking Kft

2800 Tatabánya

Radnóti M. út 1.

Tel: +36 34 522 522

Fax: +36 34 522 521

E-mail: info@blocking.hu

RWA rendszerekCo rendszerek